Cerrar

es | val   

Alcoi ha sigut seleccionada com una de les 100 ciutats europees que participaran en el Desafio de las Ciudades Inteligentes

El projecte de transformació digital d'Alcoi obté el suport de la Comissió Europea

Ajuntament d'Alcoi

Ajuntament d'Alcoi

Publicado el martes, 30 de junio de 2020 a las 11:47

Alcoi ha sigut seleccionada com una de les 100 ciutats europees que participaran en el Desafio de las Ciudades Inteligentes (Intelligent Cities Challenge – ICC). Aquest projecte representa una oportunitat única perquè les ciutats de la UE s'unisquen a una comunitat que aprofita les tecnologies avançades per a fer front a la crisi de la pandèmia i reconstruir les seues economies, al mateix temps que les orienta cap a un creixement sostenible intel·ligent i ecològic. El objectiu és ajudar les ciutats a millorar la qualitat de vida i a crear noves oportunitats per a les seues comunitats empresarials.

L'alcalde, Toni Francés, ha afirmat que “L'aposta per la digitalització és un dels reptes més importants que tenim les ciutats, i Alcoi és pionera en aquest procés que millora la competitivitat i les oportunitats. Que Alcoi siga una de les 100 ciutats europees seleccionades reforça el lideratge d'Alcoi com una ciutat innovadora, amb una estratègia clara en el procés de transformació digital de la nostra economia, que juntament amb el Districte Digital i el projecte de Rodes, fa que el nostre territori siga cada vegada més competitiu i atractiu per a la inversió”

El Desafiament de les Ciutats Intel·ligents (ICC) és una iniciativa que tindrà una duració de 2 anys i mig. Està secundada per la Comissió Europea i unirà a les ciutats de la UE per a aprofitar l'oportunitat d'un creixement sostenible, intel·ligent i ecològic, millorant la qualitat de vida i fomentant noves oportunitats per a les empreses i els ciutadans. Se centra en l'aplicació d'estratègies, en una plataforma comuna per a dades obertes, un mercat per a solucions de ciutats intel·ligents, inversions conjuntes, nous mecanismes de suport i una nova dimensió internacional.


El ICC es basa en el Desafio de les Ciudades DigItales de 2017/2019, en el qual Alcoi i altres 40 ciutats van crear una visió, una estratègia i un full de ruta per a la seua transformació digital. Ara, el ICC forma part d'un projecte més ampli de la UE que contribueix al Pacte Verd Europeu, apostant per una economia que pensada per al ciutadà i una Europa adequada a l'era digital. El ICC també està alineat amb un altre projecte europeu, anomenat "Join, Boost and Sustain", en el qual també participa la ciutat d'Alcoi.

5
4.304 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar