Cerrar

es | val   

El portal d'ocupació per a l'economia social i sostenible Emplogreen prepara la seua expansió a Madrid i Barcelona

La startup posa en contacte a professionals amb valors amb empreses amb triple impacte positiu, econòmic, social i mediambiental.

Las Naves

Las Naves

Publicado el viernes, 09 de abril de 2021 a las 13:42

Emplogreen és una plataforma d'ocupació que connecta a empreses compromeses amb la sostenibilitat i la transició social i ecològica amb professionals que comparteixen aquests valors i objectius. Dóna, així, resposta als nous criteris de cerca de treball del mercat laboral. El positiu acolliment de la proposta, tant per part de professionals com per les organitzacions, ha portat a l'equip de Emplogreen a llançar una nova plataforma en línia, que es llançarà a primers de maig i incorpora funcionalitats que es poden trobar en grans portals, com Infojobs o LinkedIn. A més, expandirà el seu model a Barcelona i Madrid.

En aquesta nova fase de creixement del projecte, Emplogreen ha reforçat, també, la seua proposta de tallers per a persones demandants d'ocupació, sempre amb aquest enfocament en la sostenibilitat i l'impacte social. Entre ells, destaca, pels seus resultats, el curs de reorientació laboral. En breu, sumarà noves opcions, com el taller de generació d'empremta digital, a través del que es donen eines als assistents per a aconseguir un posicionament en cercadors que millore les seues probabilitats d'ocupabilitat.

"Estem treballant intensament en la millora de la usabilitat de la nova web, a reforçar els serveis i en la nostra estratègia de màrqueting, amb l'objectiu d'aconseguir més clients i un ampli portfolio de professionals registrats”, detalla Belén Torres, fundadora i CEO de la startup, que forma part dels 15 projectes impulsats per l'acceleradora pública Col·lab de Las Naves, centre d'innovació de l'Ajuntament de València.

L'equip de Emplogreen destaca, entre els seus assoliments dels últims mesos, haver aconseguit la compensació mediambiental de l'impacte de la seua activitat. En aquesta línia, ha incorporat un incentiu per a les empreses socials que contracten els seus serveis: "Una ocupació, un arbre".

“Si no haguera entrat en Col.lab en la fase de pre-acceleració de Emplogreen, a la fi de 2019, no sé si haguera arribat fins ací. Tenim suport de mentors especialitzats en una àmplia varietat d'àmbits, des de màrqueting i vendes, fins a legal, passant per oratòria, tecnologia, gestió d'equips… A més del de la resta de companys", destaca l'emprenedora.

Un projecte emprenedor amb vocació transformadora

Belén Torres va decidir fer el pas de convertir-se en emprenedora en 2019, encara que era una inquietud que portava molt de temps creixent en el seu interior. En 2014, després d'acabar els seus estudis, es va traslladar a treballar a Londres i, encara que va aconseguir un treball que, en principi, complia amb les seues expectatives, sentia una creixent insatisfacció.

"Vaig començar canviant els meus hàbits de consum i vaig decidir buscar una ocupació en una empresa amb un compromís ètic i transformador, en una organització amb causa, en la qual estiguera contribuint a construir un món millor, promovent una societat més sostenible i ètica. Però em va anar impossible trobar un portal on localitzar-les, ni a Londres ni després de la meua tornada a Espanya. Va ser una experiència molt frustrant. Vaig pensar que, si no existia un portal d'ocupació amb aqueixos criteris i valors, algú l'havia de crear”, explica.

A l'agost de 2018, va començar a formar-se, a educar-se i a dibuixar la seua idea sobre paper. Just abans que declararen l'estat d'alarma i el primer confinament pel COVID, Belén va conéixer a Raquel Sanz en un taller sobre valors. Uns dies més tard, Belén li va proposar organitzar unes jornades d'orientació laboral, que van donar lloc a altres col·laboracions. Després d'un temps treballant en diversos projectes, Raquel va assumir la responsabilitat de la gestió d'equips humans i processos de selecció de Emplogreen.

Al poc temps, es va unir a l'equip Clara Huesa i Vicent, a la qual Raquel va conéixer en un postgrau d'Humanitats Ecològiques. Clara ha reforçat la part de disseny i comunicació. Recentment, s'ha sumat a Emplogreen Laura Burgos, especialista en màrqueting i sostenibilitat.

"Posar en marxa un projecte emprenedor no és senzill, tant físicament, per les hores de treball que cal dedicar, com psicològicament, pel abrumante que és l'haver d'assumir tants rols dins del teu startup i no veure resultats econòmics a curt termini. El que més m'ha agradat de Col·lab és la sensació de família, el no estar sola, el fet de tindre a algú amb qui parlar i rebre el suport de mentors que ens han orientat en tots els camps i compromesos amb l'evolució cap a una societat més sostenible i ètica", conclou Belén.

5
3.408 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar