Cerrar

es | val   

Labora realitza un informe sobre el Futur del Treball que planteja ajudes a les empreses amb jornades de 32 ho

"El Futur del Treball i les Polítiques d'Ocupació a la Comunitat Valenciana: Bases i Idees per a una Estratègia de Transició"

Publicado por AdmonVlc
miércoles, 12 de febrero de 2020 a las 16:34

Aquest informe pretén oferir una anàlisi prospectiva del futur de l’ocupació a la Comunitat Valenciana, partint de la revisió de les tendències i transformacions globals que, probablement, determinaran la direcció cap a la qual evolucionarà l’economia valenciana, i més concretament, els diversos tipus d’empresa que predominen i les conseqüències per al teixit productiu.

ESTRUCTURA DE L'INFORME

1) Visió global de l’economia valenciana, per a la qual cosa es té en compte la composició de l’economia, el PIB, la demografia de l’ocupació, les desigualtats i el creixement de les empreses.

2) Integració de l'anàlisi anterior amb les observacions de les tendències generals percebudes als diferents territoris de l’OCDE (i les globals) i que es preveu que tindran també un impacte sobre la Comunitat Valenciana:

  • L’amenaça de l’automatització
  • L’envelliment de la població
  • L’emergència climàtica.

Tenint en compte aquestes consideracions, es plantegen quatre objectius per tal d’assegurar un model econòmic i laboral de qualitat:

  • Promoure una ocupació digna.
  • Protegir-se contra els cicles estacionals i els impactes tecnològics.
  • Previndre la crisi de les cures (necessitat d'atenció a la gent d'edat més avançada)
  • Connectar l’economia valenciana amb les pràctiques respectuoses amb el medi ambient.

3) Per a aconseguir aquests propòsits, els autors defensen una estratègia de transició articulada a partir de diverses tàctiques, la qual cosa comporta l’increment dels objectius i les funcions de les polítiques d’ocupació més enllà de les pràctiques actuals, per tal de que es convertisquen en catalitzadores de la dinamització territorial de l’economia valenciana.

4) Es destaquen diverses propostes concretes que materialitzen les estratègies i els objectius generals exposats en les seccions anteriors. Aquestes propostes pertanyen, en part, a una "nova estratègia fundacional per a les polítiques econòmiques i de promoció de l’ocupació". Altres propostes en aquest sentit inclouen transformar la cultura empresarial i avançar cap a una reducció de la jornada laboral i una nova ètica del treball sostenible.

5
2.260 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar