Cerrar

es | val   

Presentació de la III Fase de l'Acord Territorial per l'Ocupació

L'acord d'inserir al mercat laboral als aturats majors de 45 anys

Publicado por AdmonAlcoi
lunes, 08 de octubre de 2018 a las 11:27

Mostrar ampliado

Presentación Acuerdo Territorial por el Empleo

Presentación Acuerdo Territorial por el Empleo

Els Ajuntaments d'Ontinyent, Ibi i Alcoi, els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC van presentar la III fase de la seva acord territorial per l'ocupació-ACTAIO, que entre altres coses treballarà per inserir a les persones més grans de 45 anys, i especialment a les dones d'aquesta edat amb baixa qualificació.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, explicava que aquesta primera fase, coordinada des de l'Ajuntament d'Alcoi, va servir per assentar unes bases per desenvolupar les següents fases de l'acord. Francès posava en relleu "la voluntat de suma i treball conjunt que està donant fruit i resultats molt positius per al nostre territori", manifestava. Després d'aquesta va venir la II fase, coordinada per l'Ajuntament d'Ontinyent, també comptant amb una subvenció del SERVEF de 178.500 euros, que es desenvolupava entre març i setembre d'aquest any, i que ha inclòs la creació de recursos digitals per a fomentar l'ocupació o l'organització de setmanes temàtiques i trobades.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que "les grans sinergies d'aquestes zones amb interessos comuns, que estem treballant en un projecte que ens pot ajudar a ser més competitius i fomentar l'ocupació i la indústria 4.0", recordava. Així, en el primer any de funcionament el projecte, es va posar en marxa un pla experimental d'inserció laboral entre desembre de 2016 i agost de 2018 amb una ajuda de 192.000 euros del SERVEF, que va aconseguir un total de 147 insercions.

L'alcalde d'Ibi, Rafael Serralta, explicava que la III Fase que s'obre ara, i que estarà coordinada pel seu ajuntament, "partirà de la feina que hem fet en aquest acord interprovincial, per atendre un col · lectiu molt castigat com són els majors de 45 anys, i especialment les dones amb baixa qualificació ".

El treball s'ha desenvolupat en base a 4 àrees: 1.- Anàlisi i tractament de la informació, elaborant recursos com un "mapa de la formació", "mapa de la selecció i captació de talents", un informe sobre el mercat laboral a la zona o guies pràctiques sobre la FP Dual i la formació en el Servei de l'Empresa.

2.- "Indústria 4.0 adaptada al territori" incloïa l'organització de setmanes temàtiques i diferents trobades.

3.- Contemplava la realització de diferents taules i trobades al voltant de la formació en ocupacions.

4.-Creació de la identitat gràfica de la marca ACTAIO així com la web i perfils socials de la mateixa.

A l'acte també assistien representants dels sindicats, com Manuela Pascual (CCOO) i Raül Roselló (UGT) que assenyalava "la metodologia en si, la manera de fer les coses, que porta al darrere un treball enorme en favor de l'interès global de manera conjunta i consensuada entre administracions, sindicats i associacions empresarials "

Des del sector empresarial, Vicente Donat, Secretari General de COEVAL, assenyalava "els importants avenços que estem fent cap a la indústria 4.0 i les possibilitats de formació i ocupació que ens obri", així com "l'atenció a la Formació Professional, que aquest pacte territorial treballa per prestigiar i promocionar, i que és el millor camí de moment per trobar feina a les empreses "

 

5
visitas hoy 2 · visitas total 1.061

Usuario: AdmonAlcoi

Canal: CEEI Alcoy

Fecha publicación: 08/10/2018 11:27

Url: http://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=8&n=17083

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 08:31

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar