Cerrar

es | val   

València presenta el Pla Estratègic per a l'Ocupació i el Emprenedoria

El treball ha estat realitzat per l'IIDL-Universitat de València

Publicado por jtormo
miércoles, 25 de octubre de 2017 a las 09:00

Mostrar ampliado

Plan Valencia

Plan Valencia

El grup de recerca Locsus de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat de València (IIDL-UV), dirigit pel professor Joan Noguera, ha elaborat el Pla Estratègic per a l'Ocupació i l'Emprenedoria de l'Ajuntament de València. Joan Noguera, que dirigeix l'IIDL des de l'any 2012, és professor titular de Geografia i té nombroses publicacions sobre gestió i promoció del desenvolupament local.

El pla estratègic va ser adjudicat per concurs públic a través d'un contracte d'assessorament tècnic. L'estudi porta per títol Reflexió estratègica i avaluació de l'acció: propostes per a una integració estratègica de les polítiques públiques d'ocupació i emprenedoria a la ciutat de València.

L'Ajuntament de València ha posat en marxa un procés de planejament estratègic orientat a determinar l'impacte de les polítiques i programes que desenvolupa el municipi des del propi consistori i des de la Fundació Pacte per a l'Ocupació de la Ciutat de València. El pla comporta també l'anàlisi del funcionament de les estructures municipals implicades, per tal de detectar solapaments, potenciar la col·laboració i realitzar un millor ús dels recursos públics.

"L'economia valenciana, igual que la de bona part de la resta de l'Estat Espanyol, mostra problemes estructurals de desocupació i una clara incapacitat per generar ocupació de qualitat i perdurable", recorda el professor Joan Noguera, per explicar que "quatre factors es conjuguen per provocar aquesta situació: el model d'activitat econòmica afavorit durant les últimes dècades, la mecànica operativa habitual de les empreses, l'enfocament dominant de les polítiques d'ocupació i emprenedoria i la manca de coordinació entre les administracions que actuen sobre el mercat de treball " .

El Pla Estratègic d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament de València, assenyala Noguera, permetrà als responsables municipals disposar d'un coneixement detallat sobre l'eficàcia, eficiència, rellevància i utilitat de les estructures i programes de promoció de l'ocupació a la ciutat. Aquesta informació, al seu torn, està acompanyada d'un conjunt de propostes susceptibles de guiar l'acció immediata i a mig termini de l'ajuntament en matèria d'ocupació i emprenedoria. Entre les propostes s'inclou el disseny de les bases per a la construcció d'un sistema d'indicadors, la qual cosa permetrà, a mig termini, avaluar les polítiques i programes mitjançant un sistema d'avaluació contínua i disposar, així, d'arguments objectius i empírics per determinar seva idoneïtat, efectivitat, eficiència, repercussió i impacte sobre la societat local, paràmetres tots ells que dotaran d'una major legitimació social a les iniciatives realitzades.

5
visitas hoy 1 · visitas total 3.337

Usuario: jtormo

Canal: Desarrollo Local

Fecha publicación: 25/10/2017 09:00

Url: http://desarrollolocal.emprenemjunts.es/?op=8&n=14777

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 11:38

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar