Cerrar

es | val   

Manuel Gomicia: “La promoció econòmica ens assegurarà el nostre futur”

President de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat

Publicado por jtormo
miércoles, 01 de marzo de 2017 a las 09:00

La Mancomunitat va nàixer per solventar de forma conjunta les necessitats dels municipis. Està aconseguint cobrir els seus objectius?

Eixe és el nostre principal motiu i estem aconseguint-lo. Els darrers anys hem fet un esforç important redefinint les línies de treball de la Mancomunitat per fer front a les noves necessitats dels municipis i de la població de les nostres comarques. Hem establert projectes concrets en cada una de les nostres línies de treball i que enguany estan plenament reflectides en el pressupost aprovat per la Mancomunitat. Dedicarem aproximadament 490.000 euros a desenvolupar aquests projectes en benefici dels nostres municipis. A més, volem fer-ho col·laborant i cooperant amb la resta d’entitats del nostre territori. Aquests avanços han fet, per exemple, que l’Ajuntament de l’Orxa s’haja integrat recentment a la Mancomunitat.

Quines són les àrees en què treballeu a l'actualitat?

Promoció econòmica, cultura, joventut i educació, turisme i serveis socials són les principals àrees en què treballem des de la Mancomunitat. Uns exemples de la tasca que realitzem des d’aquestes àrees es el Servei de Transport Universitari, que garanteix que els nostres estudiants puguen desplaçar-se diàriament a la Universitat d’Alacant per cursar els seus estudis, i el projecte Jazz amb la Manco, que ha apropat la cultura als municipis adherits a través d’un cicle itinerant de jazz.

2017 preveu la posada en marxa de multitud d'iniciatives des de la Mancomunitat. El turisme serà una via prioritària, veritat?

Sí, així és. Considerem que l’activitat turística pot ser un motor important per revitalitzar la nostra economia i els nostres municipis. Enguany, entre els projectes concrets a què feia referència abans, anem a realitzar el “Pla de Competitivitat Turística”. Aquest es desenvoluparà durant 2017 entre la Mancomunitat, la Diputació d'Alacant i l'Agència Valenciana de Turisme. L’actuació té un pressupost de 90.000 euros. El nostre objectiu és que des de la Mancomunitat es coordine tota la política i actuació de promoció turística del nostre territori.

En aquest marc anem a destinar aproximadament 180.000 euros a posar en marxa actuacions concretes en el territori. Per exemple, anem a renovar tota la senyalètica de les nostres sendes, promocionar els nostres recursos i municipis i apostar per la modalitat del micro-turisme. També anem a aplicar un projecte que serà pioner en tot el territori valencià: disposarem del segell de qualitat Turisme de bicicleta, amb que el nostre territori serà referent en aquesta modalitat turística.

I la creació i consolidació d'empreses serà una línia de treball important. Les iniciatives Emprendeaventur@ i l’Agència Immpuls així ho demostren, veritat?

És un dels pilars més importants i en el que volem continuar treballant. La promoció econòmica ens assegurarà el nostre futur, per això estem promovent l’emprenedoria, la creació i la consolidació de les empreses. Anualment llencem la convocatòria dels Premis Emprenedors, que enguany han tingut una dotació de 7.000 euros. A més, en desembre de 2016 vam posar en marxa l’Agència Impuls amb el CEEI. Es tracta d’una iniciativa per a promoure la tutela dels projectes empresarials que estan gestionant-se en el nostre territori. Un dia al mes, els consultors d’empresa del CEEI estan als municipis de Cocentaina, Banyeres de Mariola i Muro atenent els emprenedors i les empreses. I també podem destacar la iniciativa Emprendeaventur@, un cicle de capacitació d’emprenedors que està realitzant-se en l’actualitat amb el que volem promoure la creació de noves empreses en col·laboració amb el CEEI i JOVEMPA.

També teniu algun projecte en el que esteu treballant de cara al futur?

Europa. Ens interessa molt, el marc europeu. Volem conèixer experiències i tractar aplicar-les en el nostre àmbit territorial. Estem començant a treballar un projecte relacionat amb les polítiques de gènere i de promoció de la igualtat. A més, creiem que a l’àmbit del desenvolupament industrial també podrem encontrar moltes possibilitats a Europa.

5
visitas hoy 3 · visitas total 3.434

Usuario: jtormo

Canal: Desarrollo Local

Fecha publicación: 01/03/2017 09:00

Url: http://desarrollolocal.emprenemjunts.es/?op=8&n=13524

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 04:55

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar